ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Meer informatie over Ons

Het aanschaffen van een goede kwaliteit werkblad is een investering waar u nog jarenlang plezier van zult hebben. Wij hebben een ruim assortiment aan producten van natuursteen. Het is belangrijk dat u tevreden bent over het product dat u bij ons koopt. Het is dan ook van belang dat als u vragen heeft deze ook kunt stellen. Neem hiervoor contact met ons op via het contact formulier op deze website. U heeft veel keuze en er is altijd wel een product dat bij u past.

U kunt bij ons terecht voor schitterende werkbladen, tafelbladen, keukenbladen, badkamerbladen, spoelbakken en kranen. Alle producten die wij leveren zijn van hoge kwaliteit. De natuurstenen worden direct vanuit de fabriek geleverd, waardoor wij geen opslagruimtes nodig hebben en een hoog bedrag aan transportkosten kwijt zijn. Aangezien u online bestelt, besparen wij ook op personeelskosten. Op deze manier kunnen wij onze producten voor een scherpe prijs aanbieden.

De installatie van uw product wordt vakkundig door onze specialisten uitgevoerd. Wanneer u wenst de installatie zelf uit te voeren is dit ook mogelijk.

Wat is Silestone?

Silestone is materiaal dat bijna helemaal uit kwarts bestaat, namelijk maar liefst voor 93%. Silestone heeft een extra laag die o.a. het aantrekken van bacteriën tegen zal gaan. Het materiaal is geschikt voor keukens, badkamers, vloeren en voor op muren met minimale voegen. Deze bladen zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren. Daarnaast kan uw composieten werkblad op drie verschillende manieren worden afgewerkt. De producten van Silestone hebben veel voordelen. Omdat het blad bijna geheel uit kwarts bestaat is het keihard en zal niet snel barsten.

Wat is Compac?

Het Spaanse bedrijf COMPAC is een grote naam in de industrie welke hoge kwaliteit composiet producten aan ons levert. Er zijn 400 specialisten werkzaam binnen het bedrijf waardoor het altijd een snelle service kan bieden. De medewerkers binnen COMPAC zijn klantgericht en vinden het belangrijk dat de klant tevreden is over het product dat is aangeschaft. Het bedrijf heeft twee vestigingen waar vanuit technologisch marmer en technologisch kwarts wordt gemaakt. De producten van marmer komen uit Spanje en de composieten bladen worden vanuit Portugal getransporteerd.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Hoe zwaar zijn natuurstenen keukenwerkbladen?

Kwarts en graniet wegen ongeveer 80 kilogram per vierkante meter. Dit is zoals u zich kunt voorstellen erg zwaar.

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Granieten keukenwerkbladen worden niet alleen voor keukens gebruikt, maar ook als oppervlak in badkamers, spatplaten en voor douches, laboratoriumbanken, open haarden en voor spoelbakken. Wanneer u niet weet of het idee dat u in uw hoofd heeft in de praktijk goed tot zijn recht zal komen, kunt u contact met ons opnemen. Wij bekijken of uw idee geschikt is en uitgevoerd kan worden.

Waarom is graniet en kwarts geschikt voor keukenwerkbladen?

Natuurstenen die van graniet en kwarts zijn gemaakt zijn geschikt als werkbladen voor in uw keuken. De reden hiervoor is dat het blad goed tegen de hitte kan. U kunt dus gemakkelijk een hete pan op het werkblad neerzetten, zonder dat er verkleuringen zichtbaar worden. Het is handig als een werkblad makkelijk te reinigen is. Dit is bij graniet en kwarts zeker het geval. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel. Bijtende schoonmaakmiddelen kunnen uw blad namelijk onherstelbaar aantasten.

Waarom worden keukenwerkbladen van graniet en kwarts steeds populairder?

Graniet is een materiaal waar al heel lang werkbladen van worden gemaakt. Granieten werkbladen zijn nu verkrijgbaar voor een scherpe prijs. Daarnaast heeft het materiaal nog steeds een uitstekende kwaliteit. Er worden voor de producten steeds weer nieuwe technieken toegepast. Hierdoor wordt het voor iedereen betaalbaar en kiezen veel mensen eerder voor dit materiaal. Het nieuwe werkblad dat uit kwarts bestaat wordt steeds populairder. Het materiaal is in veel kleuren verkrijgbaar en is makkelijk te onderhouden. De kosten hiervoor zijn laag.

Hebben granieten en kwarts keukenwerkbladen oneffenheden?

Alle bladen zijn van uitstekende kwaliteit. Natuurstenen zoals graniet kunnen oneffenheden bevatten. Helaas kan het wel eens voorkomen dat er tijdens het plaatsen van het blad krassen ontstaan. Deze kunnen goed worden weggewerkt en u ziet er dan bijna niets meer van! Het is gemakkelijker voor kwarts om oneffenheden weg te werken aangezien het handgemaakt is. De afwerkingen worden dan ook in de fabriek toegepast.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen geschikt voor keukenwerkbladen?

Kalksteen, leisteen en marmer hebben een ruwe uitstraling en in Europa worden vaak werkbladen van deze materialen in keukens geïnstalleerd. Er kunnen makkelijker krassen en vlekken op het materiaal ontstaan, maar dit hoort dan ook bij het karakter van de steen. Nadat het werkblad een aantal jaar is gebruikt, zal het natuurlijke effect steeds meer zichtbaar worden. Het blijft niet in een hele nette staat, zoals dit wel bij graniet of kwarts het geval is.  Europeanen hebben meestal meer interesse in deze soort stenen, omdat de stenen natuurlijker ogen.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Graniet en marmer worden uit de aarde opgegraven. Hetzelfde geldt voor travertin, kalksteen en onyx, welke qua eigenschappen overeenkomsten vertonen met marmer. Graniet kan zonder problemen dagelijks worden gebruikt. Dit materiaal komt van heel diep onder de grond en wordt geproduceerd onder extreem hete omstandigheden. Dit is de enige overeenkomst tussen de stenen. Het stollen van marmer, travertin, kalksteen en onyx kan wel miljoenen jaren duren. De materialen bestaan uit een combinatie van plantaardig materiaal, dierlijke skeletten en slib en ontstaan bij wateroppervlakken. Er zit veel calcium in deze stenen. Dit kan invloed hebben op bijvoorbeeld azijn of citroen.

Wat zijn de beste keukenwerkbladen – Graniet, kwarts of marmer?

Kwarts en graniet gaan lang mee, omdat deze materialen keihard zijn. Hierdoor kunt u deze materialen prima gebruiken voor uw keukenwerkblad. Deze bladen laten daarnaast geen vocht door. Dit is ook een reden waarom de bladen van dit materiaal lang meegaan. Kwarts is in tegenstelling tot graniet handgemaakt en blijft mooi transparant. Doordat er één kleur wordt gebruikt stralen de bladen veel rust uit.

Graniet laat meer vocht en vloeistoffen in het werkblad door dan kwarts. Graniet ziet er prachtig uit! De beschermlaag moet elke 2 jaar opnieuw worden aangebracht. Dit is vaak in ongeveer een kwartiertje gebeurd. Het is heel eenvoudig om te doen en door het blad te onderhouden houdt u het werkblad heel wat jaren goed! Verder heeft graniet dezelfde eigenschappen als kwarts.

Marmer wordt het meeste voor in de badkamer, op muren en voor open haarden gebruikt. Aangezien er snel krassen en vlekken van zuur op dit materiaal komen, is marmer minder geschikt voor in keukens. Wilt u een wat robuustere uitstraling in uw keuken?  Dan kunt u kiezen voor marmer.

Wat is Kwarts?

Kwarts wordt voor veel verschillende producten gebruikt. Het materiaal is het belangrijkste ingrediënt voor het produceren van composiet. Het materiaal is keihard, is meestal wit of doorzichtig van kleur en is goed bestand tegen bijtende stoffen zoals citroenzuur of azijn. Kwarts heeft soms andere kleuren, maar dat komt doordat er onzuiverheden in het materiaal achterblijven.

Wat is Terrazzo?

Dit handgemaakte materiaal bestaat uit de combinatie van kleine deeltjes van marmer of andere natuursteen met cement. Het materiaal wordt in een mal gestort. Terrazzo zal niet snel barsten vertonen, omdat dit materiaal erg hard is. Daarnaast ziet het er ook nog eens erg mooi uit!

Wat is Keramiek?

Keramiek is hard materiaal en goed geschikt als voor het werkblad in uw keuken. Het blad is opgebouwd uit een aantal platen die op elkaar worden bevestigd. Keramiek wordt samen met klei en kleurstoffen tegen elkaar gedrukt. Daarna gaat het in de oven gebakken. Wij leveren de keramieken bladen in diverse kleuren. U heeft daarnaast ook de mogelijkheid om te kiezen voor natuurlijke en warme kleuren.

Kan ik een mes op mijn werkblad gebruiken?

Niet alle materialen zijn krasbestendig. Voor alle stenen behalve graniet geldt dat deze stenen niet krasbestendig zijn. Graniet is erg sterk. U kunt dus gerust een mes gebruiken op uw granieten werkblad. Uw messen kunnen wel snel bot worden wanneer u messen op dit werkblad gebruikt. Om dit te voorkomen is het snijden op een snijplank verstandig.

Hoe dik zijn keukenwerkbladen?

Dit hangt af van de dikte waar u de voorkeur aan geeft. Er zijn namelijk diverse maten verkrijgbaar voor elke steen die u maar wenst aan te schaffen. Wij hebben verschillende maten beschikbaar. Kijk voor de maten op de productpagina’s waar de verschillende stenen te vinden zijn. Hier kunt u verschillende stenen in verschillende maten bekijken.

Moeten stenen materialen worden afgedicht?

Bladen die zijn opgebouwd uit verschillende mineralen laten veel vocht en water door. Hierdoor zijn er na verloop van tijd vlekken en kringen zichtbaar in uw blad. Er zijn bedrijven die de steen terug kunnen brengen naar het origineel.

Deze impregneerbedrijven herstellen de gedeelten van het blad die poreus zijn en op deze manier kan vocht niet meer binnendringen in het blad. Dit proces vindt al in de fabriek plaats voordat de stenen naar de consument worden getransporteerd. U kunt zelf ook beperken hoeveel vocht het blad binnendringt door het blad goed schoon te houden en het blad tegen hete voorwerpen, zoals kookpannen, te beschermen. Leg hiervoor een onderzetter onder de pan. Hierdoor voorkomt u dat de kleur van het blad zal vervagen. Doordat impregneerbedrijven de bladen behandelen wordt ervoor gezorgd dat deze goed tegen vlekken die door het morsen van vloeistoffen veroorzaakt zijn, worden beschermd. Hierbij kunt u denken aan koffie, overblijfselen van voedsel, sappen en alcohol. Het blad kan zelfs niet meer door olie worden aangetast. In werkbladen die gemaakt zijn van marmer zal meer doordringen dan werkbladen die gemaakt zijn van graniet.

Wat is de maximale grootte van een niet-ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenwerkblad?

Het is handig om u aan een maat van 350 mm te houden voor het overhangende deel steen dat niet wordt ondersteund. Dit geldt alleen voor kwarts of graniet. Voor andere stenen zal de maat kleiner zijn. U mag nooit op het overhangende deel zitten of staan. Het overhangende deel is hier niet op gemaakt. 

Kan steen worden gerepareerd?

Het is niet erg als er een klein deukje in het werkblad is gekomen. Dit kan goed worden hersteld. Er wordt dan epoxyhars gebruikt om het probleem op te lossen. Grotere deuken worden behandeld met epoxyhars samen met een mix van het beschadigde gebied en fijngemaakte steenslag.

Kunt u alle steenafwerkingen op kwarts gebruiken?

Nee, niet alle steenafwerkingen kunnen op kwarts worden gebruikt. Bekijk welke kleuren er te verkrijgen zijn voor de afwerking waaraan u de voorkeur geeft en controleer of deze ook beschikbaar zijn voor kwarts. Een aantal verschillende stenen worden door de producenten van de stenen al geleverd met de gewenste bewerking. 

Hoe ver overlapt het overhangende deel de dingen onder het blad?

Keukenwerkbladen komen over het algemeen 20mm voorbij de geïnstalleerde deuren. Dit wekt meestal het vermoeden dat de keukeneenheden 560mm diep zijn met een toegestane 20mm voor de deuren waardoor de keukenwerkbladen 600mm diep zijn en de badkamereenheden 280 mm diep zijn met een toegestane 20mm voor deuren die de keukenwerkbladen 320mm diep maken. De zijkanten hebben over het algemeen een overhangend materiaal van tussen de 10 – 20 mm, de exacte maat wordt bepaald door middel van templates. Deze cijfers zijn gewoonweg generalisaties waarvan u zelf de vrijheid in handen hebt om deze naar uw eigen geschikte wensen aan te passen.

Zijn voegen tussen delen van stenen keukenwerkbladen zichtbaar?

Vlekken zijn minder goed zichtbaar op donkere stenen. Dit is een voordeel van graniet en is ook de reden dat deze steen door veel consumenten wordt uitgekozen voor hun werkblad. Graniet en kwarts bestaan uit één stuk, waardoor er dus geen voegen zichtbaar zijn. Op een zwarte steen zijn de voegen onzichtbaar, maar op een tropische zwarte steen zijn de voegen wel te zien.

Doordat graniet en kwarts materiaal een maximum lengte hebben van één stuk van rond de drie meter, is het veelvoorkomend voor een keukenwerkblad dat de bladen worden samengevoegd. Een groot deel dat de zichtbaarheid van zulke voegen bepaald is de keuze van het materiaal. Een meer gelijkwaardige steen, zoals een geheel zwarte, zal gedeeltelijk de aansluiting verbergen waar een tropisch zwarte dit niet doet. Donkere kleuren doen beter werk gezien het verminderen van de zichtbaarheid hiervan, maar de meeste mensen vinden de het mooie aan graniet de grotere verbetering in sfeer die deze aan hun huis aanbrengt en zijn daardoor iets milder wanneer ze een aansluiting zien.

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

Graniet is een natuurproduct. Elk stuk graniet dat door de natuur is gemaakt, is verschillend en uniek. Verschillen in patronen op de steen zelf of schermresoluties, monitors, computers of kleuren van de apparatuur van u als klant kunnen ervoor zorgen dat de kleuren uiteindelijk anders ogen dan op de website te zien is. Om dit te voorkomen bieden wij voor een klein bedrag voorbeelden van kleuren aan. Op deze manier kunt u vergelijken welke kleur het beste past bij de al aanwezige kleuren in uw huis. Hiervoor betaalt u een klein bedrag extra, maar zo kunt u wel bekijken hoe de kleuren er in het echt uit gaan zien.

Waarom verschillen de prijzen per steen?

Een steen die vaker voorkomt is goedkoper dan een steen die zeldzaam is. De steen zal ook duurder zijn op het moment dat het moeilijk is om deze te produceren. De kosten zijn eenmaal hoger waneeer de steen van ver moet komen. Daarnaast zijn de prijzen van de stenen ook hoger wanneer de kosten van de machines en arbeid hoger zijn. Dit zijn allemaal diverse redenen waarom prijzen per steen verschillen.

Kan marmer gebruikt worden in keukenwerkbladen?

Als marmer goed wordt onderhouden is dit materiaal goed te gebruiken als werkblad voor in uw keuken. Marmer is goedkoper, maar laat wel veel vocht en water door en wanneer het materiaal in contact komt met chemische middelen ontstaan er lelijke vlekken. Deze bladen worden in de fabriek gemaakt en kunnen voor u worden geïnstalleerd. Toch raden wij niet aan om een keukenblad van marmer te nemen.

Hoe zwaar zijn stenen keukenwerkbladen?

De materialen kwarts en graniet zijn erg zwaar, want zij wegen ongeveer 80 kilo per vierkante meter.


Wat zou ik allemaal over graniet moeten weten? 

Graniet is een natuursteen. Dit betekent dus dat het niet met de hand bewerkt is. Wij gebruiken verschillende kleuren en patronen om u een zo uitgebreid mogelijk aanbod aan te bieden. Graniet is makkelijk te onderhouden omdat het bestand is tegen hitte en krassen.
Graniet is wel een zwaar materiaal, dus moeilijk te plaatsen. Graniet is van verschillende soorten stenen gemaakt. Geen enkel stuk is dus hetzelfde.
Ze hebben wel steevast dezelfde hoge kwaliteit. De getoonde afbeeldingen verschillen met hetgeen wat we voor fabricatie hebben, omdat het van natuursteen wordt gemaakt.

 

Kunnen graniet oppervlakken worden beschadigd?

Graniet kan net zoals alle andere soorten materiaal beschadigen als er ruw wordt omgegaan met het product. Ook kan het beschadigen wanneer een zwaar object met een grote impact op het blad terecht komt. En ook wanneer scherpe voorwerpen het oppervlak treffen, kan de graniet beschadigd worden. Het is daarom belangrijk om stil te staan als u een randprofiel op uw blad wilt hebben. Als het randprofiel vierkant is, kan het een betere weerstand bieden tegen stoten dan bij een ronde randen.
Wij adviseren u om zuinig om te gaan met een werkblad van graniet. In principe is het blad van graniet bestendig tegen hitte en vloeistoffen zoals olie. Wel adviseren wij u om een snijplank of onderzetter te gebruiken als u snijwerk verricht. Zo komen er geen krassen op het werkblad.

 

 

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Om antwoord te geven op u vraag zal ik even uitleggen wat de putjes zijn en hoe ze ontstaan. Bovengenoemde putjes worden gevormd door de ruimte tussen de kristallen van de mineralen. Deze putjes behoren tot een deel van de kristallijnen van het materiaal. Op foto’s zien de putjes er veel merkwaardiger uit dan normaal. In graniet vindt men vaak kleine scheurtjes en putjes. Dit is onderdeel van de natuurlijke schoonheid. Dit is GEEN vervorming of breuk.
Hoe perfecter u het werkblad wilt hebben, des te meer het bewerkt is in de fabriek. Wij kunnen uiteraard naar wens leveren dus als u hem zo bewerkt mogelijk wilt hebben dan is dit ook mogelijk. Om het samen te vatten: Hoe perfecter het materiaal eruit ziet, hoe meer het bewerkt is door mensen.

 

Kan ik gloeiend hete pannen op het granieten werkblad zetten?

Graniet is bestendig tegen hitte, omdat het van hard materiaal is gemaakt. U kunt het daarom zonder problemen op de granieten werkbladen plaatsen. Het blad zal niet barsten of verkleuren. Graniet wordt in een kokend hete omgeving tot een geheel geperst. Wel kunt u als extraatje uw keukenblad beschermen door er een plaat onder de pan te leggen. Naar mate de tijd versrtrijkt kan het wel het antibacteriële beschermlaagje aantasten.

 

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Het kan zijn dat als er een zwaar voorwerp op de werkblad valt dat er een klein putje ontstaat. Gelukkig kunnen deze putjes opgevuld worden met een gekleurde mengsel van epoxyhars en granietstof. Uiteraard zullen wij een geschikte kleur vinden om het mee op te vullen. De kwaliteit van deze vulmiddelen zijn erg goed omdat het vaak moeilijk te onderscheiden is van het echte natuurlijke materiaal.

 

Kan graniet scheuren/barsten?

Tijdens dagelijks gebruik komt dit bijna niet voor. Wij horen het dat bij het plaatsen af en toe mis gaat.
Vlekt graniet makkelijk?

Veel natuurlijke producten zoals steen zijn in verschillende mate poreus. Als we over graniet spreken, is de porositeit erg laag. Per kleur en per steen kan de porositeit van graniet echter wel verschillen.

Sommige soorten graniet hebben helemaal geen last van het doorlaten van vocht terwijl andere soorten  zwarte plekjes krijgen omdat deze water absorberen wanner het langer dan 30 minuten op het blad ligt. Het water droogt uiteindelijk op en verdwijnt volledig. Het wordt als het ware opgeslokt door de werkblad.
Onze werkbladen worden afgedicht als ze het fabriek verlaten, zodat het geen water doorlaat.

 

Waar komt graniet vandaan?

Graniet is een natuursteen en heeft een gekristalliseerde structuur. Graniet is een samenstelling van drie mineralen: kwarts, veldspaat en mica. Deze stoffen worden ondergronds, waar het ontzettend heet is, tot een geheel gesmolten. Als het gesmolten is, wordt dit uit de grond ontgonnen door middel van hele grote blokken steen uit steengroeven te takelen. Daarna worden deze grote blokken geslepen en gepolijst in de vorm en naar de wensen van de klant. Veel producten worden van graniet gemaakt. Van keukenwerkbladen, badkamerbladen, werkbladen tot aan granieten vloeren en wanden.

Zijn granieten bladen prijzig?

Granieten bladen kunnen zo duur worden als de klant het wilt. De grootte en dikte bepalen de prijsgehalte van de  granieten blad. Sommige kleuren zijn populairder dan de andere. De voorraad vliegt er bij bepaalde kleuren zo uit. Deze kleuren zijn daarom wat duurder dan de andere. Wenst u toch een bepaalde kleur dan kan deze iets duurder zijn dan de andere kleuren. Kiest u een van onze populaire kleuren maar kiest u toch voor een standaard randprofiel? Dan kan dit voordelig voor u uitpakken. Wij zijn een van de goedkoopste leveranciers in België, Nederland en Luxemburg. Ook leveren wij bladen in heel Europa.

 

Wat is graniet?

Wat graniet is wordt vaak niet duidelijk uitgelegd. Wij zullen zo duidelijk mogelijk uitleggen wat graniet is. Graniet is een kristallen steen die miljoenen jaren geleden gevormd is. Vele miljoenen jaren geleden koelde een gesmolten gesteente af diep in de aardkorst. Toen dit afkoelde, ontstond er een hard gesteente. Graniet is materiaal dat hard aanvoelt, niet buigbaar is (dus stijf) en een geheel is.
De kleur, textuur en patroon maken graniet tot desteen die graniet hedendaags is.

Graniet is een steen dat veel wordt gebruikt. Met het juiste soort graniet kunnen er prachtige dingen worden gemaakt. Het wordt al jaren op verschillende manieren gebruikt. Het is een populaire steen in landen als Amerika, Egypte, Saudi-Arabie, Marokko en Spanje.
Egyptenaren gebruikten graniet als afwerkingsmateriaal voor bepaalde piramides. Ook de populaire Mount Rushmore National Memorial herdenkingspunt in de VS werd van een granietenberg gesneden.

Hedendaags wordt gepolijste graniet over heel de wereld gebruikt als materiaal voor vloeren, wanden en werkbladen. Graniet is materiaal van hoog kwaliteit, die verfijning van een product alleen maar verduidelijkt. Graniet is als het goed wordt gestold bestendig  tegen hitte, krassen. Ook is het een stootbestendig materiaal. Als het goed behaneld is, is het vlek-en schimmelbestendig.

 

KEUKENBLAD FABRIEK VEEL GESTELDE VRAGEN

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja, wij verkopen direct aan de consument. Zo houden wij de prijs laag, wij besparen zo op tussenpersonen en contactpersonen. Wij leveren al jaren aan architecten, particulieren, aannemers en bedrijven. Wij houden ervan om direct in contact te staan met onze klanten, zo wordt de klant direct geholpen met zijn vraag en wens.

 

 

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

Wij kunnen onze prijs zo laag houden door te besparen op showrooms, tussenpersonen, contactpersonen en opslagruimtes. Wij kunnen gelijk uit de fabriek leveren, handig omdat er zo (kleine) late aanpassingen gedaan kunnen worden. Bij ons staat goedkoop niet aan het verminderen van de kwaliteit!  Maar aan het verminderen van alle onnodige prikkels.

Een combinatie van het niet hebben van dure hoogwaardige showrooms, kost effectieve productie, realistische marges en lange ketens van tussenpersonen die allen een deel van de winst innemen. We hebben onze prijzen niet zo laag doordat we onze kwaliteit of dienstverlening verminderen!

Waar biedt u uw diensten aan?

U kunt bestellen op www.werkblad-graniet.nl , wij leveren granieten, composieten en keramieken werkbladen voor in de keuken, badkamers en werkkamers.

 

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

Bijna op elke pagina staat een offerte aanvraag button, als u hier op klikt verwijzen wij u door naar de offerte. Als u uw gegevens invult dan krijgt u een offerte op maat gestuurd.
Hoe gaat dat in z’n werk? Om te beginnen kiest u uw werkbladmateriaal, vult u de maten en details in, vult u de afwerking en snijding i. Als wij deze gegevens ontvangen hebben, dan zullen wij u zo spoedig mogelijk een offerte opsturen.

Waarom kan ik niet gewoon online bestellen?

Een werkblad bestellen doet u niet iedere dag. Omdat het om een bedrag gaat die je niet zo snel uitgeeft hebben wij besloten om de specifacties met u door te nemen alvoorens tot een akkoord te gaan. Als de bestelling af is en er last minute dingen veranderd moeten worden, dan kan er een extra bedrag  in rekening worden geacht.  Ook kan het langer duren alvoorens het product wordt geleverd.
Om u dit te besparen willen wij zeker weten wat uw wensen zijn en waaraan de werkbladen moeten voldoen.

Kan ik monsters ontvangen?

Ja dat kan.  Monsters zijn makkelijk te bestellen via onze site.

In welk gebied bent u actief?

Wij zijn in zowel Nederland, België als Luxemburg actief. Ook leveren wij in heel Europa.

Welke betalingsmogelijkheden accepteren wij?

We accepteren enkel bankoverschrijvingen en contante betalingen.

Hoe lang duurt het voordat mijn keukenwerkblad wordt geplaatst?

We leveren en plaatsen keukenwerkbladen zo snel mogelijk. (binnen 8 weken na order).

Kan ik de bestelling zelf ophalen?

Dit is mogelijk maar bepaalde factoren moeten in acht genomen worden voordat u besluit om het zelf op te halen.  Werkbladen zijn heel erg zwaar. Een gemiddelde werkblad weegt 400 kilo.  U heeft een vervoersmiddel nodig die een 400 kilo wegende blad kan vervoeren zonder dat er scheuren in komen.
U heeft bij vervoer een frame nodig die zorgen dat de werkbladen op hen plaats blijven staan. Ook moeten er mensen zijn die weten waar ze mee bezig zijn. Onze vakmensen weten hoe ze wel of NIET moeten tillen. Nogmaals willen wij u aangeven dat het bij het vervoeren vaak mis gaat.
Wanneer u de werkblad komt ophalen hebben wij geen aansprakelijksheid meer tot betrekking van de werkblad. Als de werkblad beschadigd gedurende het vervoeren of het plaatsen dan is dat aan u.
Daarom adviseren wij altijd dat de klant het plaatsen beter aan professionals over kan laten.

 

Kan ik ergens anders steen kopen die u kunt fabriceren?

Nee dat doen wij niet. Wij willen altijd zeker zijn dat het een goede steen betaamd, om het proces tot een succes te maken. En dat kunnen wij niet verzekeren als de steen van buitenaf komt.

Kunt u mij helpen bij de keuze voor een kleur?

Als u dat wilt kan da altijd. Wij kunnen u adviseren als u er met kleur niet uitkomt. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan bij veel huishoudens en bedrijven.

Moet ik wachten met het gebruik van mijn keukenwerkblad nadat deze is geïnstalleerd?

De keukenwerkbladen zijn direct gebruikbaar. Wel adviseren wij u om de wastafel een nachtje te laten rusten. De wastafels worden met een sterke lijm aangebracht.  Om de lijn de ruimte te geven zich goed te binden dient deze echt een paar uur rust te krijgen.

Wat hebt u nodig om mij een offerte te kunnen sturen?

Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen op uw situatie ontvangen wij graag een plan op papier.
Ook kunt u bellen of mailen om de plan te vertellen. Als u de aanvraagofferte formulier invult dan ziet u staan dat wij naar uw naam, telefoonnummer en email vragen. Ook vragen wij naar de steenkeuze, formaat en dikte. Hieruit kunnen wij een offerte aanvragen.

Is installatie bij de offertesom inbegrepen?

Nee. De offerte is alleen voor levering van de werkbladen.

 

INSTALLATIE VEEL GESTELDE VRAGEN

Snijdt en slijpt u de keukenwerkbladen ter plekke?

Nee., dat doen wij niet. Een werkblad kan alleen door professionals gesneden en bewerkt worden.
Ook worden alle werkbladen bewerkt met behulp van state en art machines. Deze zijn bij levering niet aanwezig. Daarom dient de werkblad bewerkt te worden in onze fabriek. Kwalitatieve steenverwerking kan niet bij de klant zelf gedaan worden. Dat wordt op onze terrein gedaan.

Kunnen we de voegen tussen stukken zien?

Ja, dat kan.  Echter zou het bij een stabiele basis zijn dat de voegen niet kunnen bewegen tusssen de template. De voegen zouden erg glad moeten zijn. Over het algemeen zijn onze voegen minder dan 3 mm breed.

Bevestigt u mijn wasbak?

Het bevestigen van de wasbakken  hoort bij het installeren van de werkblad. De aansluiting van de bewatering e.d. doen wij niet.

Sluit u mijn wasbak aan?

Nee, u moet hiervoor een geschikte vakman regelen om dit te doen.

Wat kan ik doen om bij het installatieproces te helpen?

Graniet en kwarts zijn erg zwaar en kunnen soms lastig te hanteren zijn in kleine ruimtes. Een vrij pad naar de plek van bestemming is daarom essentieel. Het tijdelijk verwijderen van deuren en andere dingen die niet van belang zijn tijdens het installeren van het keukenwerkblad is belangrijk.

 

Moet mijn muurunits worden gemonteerd voordat u komt?

Over het algemeen wordt er aanbevolen dat muurunits niet eerst te monteren. Echter is dit bij bestaande keukenwerkbladen niet mogelijk. Dressoirs en boilerkasten die onder de keukenwerkbladen gemonteerd moeten worden mogen niet worden gemonteerd.

Zullen de muren worden beschadigd tijdens de installatie?

Niet alle muren zijn recht of vierkant, dus om gaten in de muren te voorkomen is het af en toe nodig om er gips uit te hakken. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om dit te voorkomen, tovh adviseren wij u om schilderwerkzaamheden te staken totdat wij alles hebben geinstalleerd.
Bovengenoemde is als u schilerwerkzaamheden heeft, zo niet geldt dit niet voor u.

Kan ik mijn eigen montage regelen?

Indien u dit wenst leveren wij alleen het steenproduct. Zo kunt u uw eigen installatie regelen.
Nogmaals attenderen wij u erop dat de steen erg zwaar is. Ruim 400 kilo. Wij adviseren u om het door een vakman(nen) te laten doen.

 

KEUKENKEUKENBLAD VOORZICHTIGHEID VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn keukenwerkbladen van tijd tot tijd afdichten?

Ja, dat moet. Graniet is poreus maateriaal en moet minstends twee keer per jaar behandeld worden om het resistent te houden. Sommige afdichtmiddelen veranderen de kleuren van het werkblad. Zo wordt de kleur donkerder dan normaal. Zo krijgt de werkblad een wet-look.
Kwarts keukenwerkbladen hoeven niet afgedicht te worden.

Hoe maak je stenen keukenwerkbladen schoon?

Een stenen werkblad kan je met een schone warme doek al schoon krijgen. Om een optimaal schoon effect te krijgen kunt u een niet-schurend licht neutraal (PH7) reinigingsmiddel gebruiken.
Gebruik geen schurende middelen zoals remblokken. Ook bijtende middelen worden afgeraden. Voorbeelden van bijtende middelen zijn ammoniak en bleekmiddel.

 

 

 

 

Kunnen stenen keukenwerkbladen fysiek beschadigd worden?

Steen is van zichzelf sterk. Als u iets zwaars laat vallen op de werkblad kan het uiteraard beschadigen.
Het kan krassen, gaten of zelfs breken. De randen zijn vaak de pineut als we het over breuken hebben.
Te veel gewicht op de voegen plaatsen is een slecht idee omdat het kan schuren.

 

Kan een stenen keukenwerkblad gerepareerd worden als het beschadigd is?

Dat kan! Wij kunnen gaten opvullen en breuken herstellen. Krassen zijn moeilijk te verwijderen van het oppervlak, we kunnen wel een nieuw beschermlaagje op zetten.

Wat kan vlekken op stenen keukenwerkbladen?

Sterke vloeistoffen kunnen vlekken of kleurverschillen veroorzaken in het werkblad. Met sterke vloeistoffen bedoelen wij alkalische en/of vloeistoffen zoals citroensap of azijn, wijn, detergentia, alcohol en olie op gebaseerde substanties zoals boter en bakoliën.
Als u morst met producten dan raden wij u aan deze zo snel mogelijk schoon te maken. Chemicaliën zoals verf, ovenreiniger, nagellakremover en bepaalde ontvetters zijn vaak de boosdoeners.
Bij kwarts (composiet) komt u dit probleem amper tegen, gezien deze over het algemeen goed onderhouden wordt.

 

Hoe verwijder ik vlekken van mijn graniet keukenwerkbladen?

Wij raden u aan om een op water gebaseerde vlekkenverwijderaar te halen voor vlekken wijn, koffie, nicotine, vruchtensappen en cola. Gebruik een alkalische ontvetter voor het verwijderen van vuil van biologische enn vettige natuur zoals viezigheid, stof, vet etc.

 

Kan ik hete pannen op het stenen keukenwerkblad zetten?

Ja, u kunt voor korte tijd pannen op het keukenwerkblad zetten. Toch raden wij u aan om een onderzetter te gebruiken. Zo blijft de kleur langer mooi.

Moet ik een snijplank gebruiken?

Steen is zeer krasbestendig en het zorgt er waarschijnlijk voor dat uw messen bot worden. Toch raden wij u aan om een snijplank te gebruiken om het risico van schade te verminderen.