ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Tafelbladen

Het is ook belangrijk als u een blad aanschaft voor uw tafel om te realiseren dat het ene materiaal beter tegen bepaalde situaties kan dan het andere materiaal. Een glas wijn kunt u bijvoorbeeld beter omstoten op terrazzo en keramiek dan op een granieten tafel.
Hieronder een aantal voorbeelden van de materialen tafelbladen die wij aanbieden en hun eigenschappen.

Tafelbladen | Granieten tafelbladen

Graniet ontstaat door het ondergronds stollen van magma. Graniet is  dus een natuursteen en de belangrijkste bestanddelen van deze natuursteen zijn mineralen. Graniet is heel hard waardoor het ook krasbestendig is. Dit komt doordat de steen een uithardingproces van wel duizenden tot miljoenen jaren heeft. Een groot voordeel van graniet  is dat graniet hittebestendig is. Een hete pan zal dus geen enkel probleem zijn voor een graniet tafelblad.  Graniet heeft ook zijn nadelen, zo is graniet bijvoorbeeld licht radioactief, gevoelig voor bijtende middelen en kan er vocht in de steen komen.

Voor het onderhoud van een granieten blad raden wij aan een mild en neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. Bij gebruik van bijtende middelen kunnen er zich vlekken gaan vormen in de bladen en dat wilt u natuurlijk niet. Voor een goede reiniging van uw granieten tafelblad raden wij speciale reinigingsmiddelen aan die bedoeld zijn voor het reinigen van een granieten tafelbladen.

Wij bieden u een ruim assortiment aan graniet tafels bladen. Klik hier voor ons assortiment aan graniet tafelbladen. Alle graniet tafelbladen kunt u bij ons op maat laten maken.

Tafelbladen | Terrazzo tafelbladen

Een terrazzo tafelblad wordt gemaakt van een mengsel wat bestaat uit cement, zand, marmer – en granietkorrels. Dit mengsel wordt gegoten in een mal en daarna tot de gewenste dichtheid samen gestampt. Een terrazzo tafelblad heeft als voordeel dat deze waterdicht is en daardoor zeer hygiënisch.  Een blad van terrazzo is dus gemakkelijk schoon te houden. Wat ook een voordeel is van een terrazzo tafelblad is dat deze hard is waardoor deze ook krasvast is.

Voor het onderhoud van terrazzo bladen raden wij aan om hete pannen op onderleggers te leggen. Een terrazzo tafelblad is wel hittebestendig maar het kan zijn dat de hitte de beschermlaag van het terrazzo tafelblad aantast. Ook om krassen te voorkomen kunt u beter geen hete pannen op uw terrazzo tafelblad zetten. Terrazzo bladen zijn eenvoudig schoon te maken door middel van een beetje water met een mild schoonmaakproduct. Let op: vermijd schoonmaakmiddelen die citroen bevatten.

Wij bieden u een ruim assortiment aan terrazzo bladen, klik hier voor ons assortiment aan terrazzo tafel bladen. Alle terrazzo tafels bladen kunt u bij ons op maat laten maken.

Tafelblad | Keramiek tafelblad

Een keramiek tafelblad is gemaakt van 2 of 3 dunne lagen keramisch materiaal. Keramiek heeft als voordeel dat het een hard materiaal is; keramiek is zelfs nog harder dan graniet. Keramiek is het ideale materiaal voor een tafelblad. Een keramiek tafelblad  is ook nog eens niet-poreus; er zal geen vocht en geen etensresten zich in het tafelblad trekken. Een tafelblad van keramiek is momenteel erg in trek omdat deze hittebestendig zijn. Bij een keramiek tafelblad kunt u dus zorgeloos een hete pan neerzetten.

Voor het onderhoud van een keramiek tafelblad raden wij het af om het blad te reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen. Een natte doek met een mild schoonmaakmiddel (zoals een allesreiniger) is voldoende om een keramiek tafelblad schoon te maken. Kalkplekken op uw keramiek tafelblad kunt u behandelen met een beetje azijn.

Tafelbladen | Vraag uw gratis offerte aan!

Wij bieden u een ruim assortiment aan granieten bladen, klik hier voor ons assortiment aan granieten bladen. Een graniet blad kunt u bij ons op maat laten maken. Meer informatie hierover, vind u op onze video pagina.

Heeft u een selectie gemaakt van de door u gewenste stenen? Vul dan het offerte formulier in en wij sturen u binnen 24 uur een scherpe offerte. We komen bij u de bladen voor tafels, maar ook vensterbanken, keukens en andere benodigdheden installeren.